Reflexologi är en behandlingsmetod där man utgår ifrån reflexpunkter i, till exempel, fötterna för att få effekt någon annanstans. Låter det konstigt, tänk på vårt nervsystem, för det är det jag jobbar med. Säkert har du sett zonterapikartor där organen är uppmärkta under fötterna. Enkelt förklarat är det så man jobbar, men olika kartor kan ligga ovanpå varandra och betyda olika saker. Syftet är att trigga kroppen till att själv börja återställa balans genom att lösa upp blockeringar. Sådana kan sitta både fysiskt, mentalt, känslomässigt och andligt. Du kan komma på reflexologi för något specifikt besvär oavsett på vilket plan det är, men oavsett om du kan sätta fingret på vad det är du är ute efter ej, kan jag rekommendera den här behandlingsformen.

Jag arbetar med mina händer och med zonstavar, och utgår ofta från fötterna, men hela kroppen kan användas.  Du ligger på en behandlingsbänk och oftast räcker det med att jag kommer åt fötter och underben, men detta beror på hur behandlingen läggs upp. Jag rekommenderar 90 minuters behandling första gången och gör ej kortare än 60 minuters behandlingar i reflexologi. När du bokar en behandling är det bra att se till att det finns tid att lyssna på kroppen och bara vara efteråt.

Besvär som jag har behandlat med reflexologi är allt ifrån sömnbesvär, stress, utebliven mens, ryggskott, huvudvärk, höftproblem, carpaltunnelsyndrom och övertänkande till halsont och ofrivillig barnlöshet.

Vill du läsa mer om reflexologi hänvisar jag till Kairon där jag utbildade mig. Jag svarar gärna på frågor, skicka ett mail om det är något du undrar över:)