Plötsligt är Bali en plats som existerar parallellt men ”där borta”. Konstigt. Konstigt hur det kan kännas så fullkomligt naturligt, allting. Hur jag inte skulle bli förvånad om jag vaknade upp i mitt rum på Bali men inte heller tycker att det känns konstigt att vara här, eller hos mina föräldrar eller på besök i Oslo eller någon annanstans. Det är en ynnest att ha så många platser som känns som hemma och att även nya platser kom att kännas som hemma väldigt snabbt. Passar bra ihop med home is where your heart is. Cheesy as f*ck men inte mindre sant för det:)

Landade i grannlandet i söder och den första vän jag träffade på den här sidan av världen var den jag träffade senast på exakt motsatt sida planeten. Att alla platser jag besökt dessutom har visat upp sin allera vackraste skandinaviska sommarsida gör ju inte saken sämre. Vibben är hög! Dock andra energier än älskade Bali. Ljusare och högre liksom. För folket här vet att mörkret också kommer och är kompakt och långvarigt. Alltså blir topparna och dalarna här liksom mer extrema och energien, om än hög, är inte lika intensiv och het som på Bali. I ayurvediska termer är det väldigt mycket Vata här och väldigt mycket Pitta på Bali, det är väl den bästa beskrivning jag kan ge. 

Jag tog tag i det som skulle tas tag i när jag kom till sverige sen, och det blev möjligen lite för intensivt att stå på megaloppis, min kropp reagerade fysiskt med tydliga symtom. Symtom är vad vi oftast drabbas av och om vi kan förmå oss själva att lyssna till vad de säger till oss och förstå att de faktiskt är kroppen som försöker förmedla något, då går det bättre. När min kropp gav mig huvudvärk, illamående och yrsel, blev kall och kastade upp vad jag givit den, då var det för mig ett tydligt tecken på överbelastning. Medicinen blev att krypa ned under täcket, äta jordgubbar, dricka vatten, sova ett par timmar följt av en mycket varm dusch och en redig måltid. Och sedan  ta livet i lite lugnare tempo följande dagar, behandling inkluderat. 

For till grannlandet i väst och besökte huvudstaden för första gången och hade en skön vistelse men kvalitetstid och fick en drös nya klienter där. Reflexlogi till folket. Operasångare och sushikockar behöver minsann också reflexologi. Vem gör inte det å andra sidan?

Påbörjat ett nytt jobb som känns så i linje med vad jag står för att det är löjligt. Spenderat tid med vänner i väder och njutit så mycket! Saker faller på plats men ytterligare möten och planering kvarstår så mer kommer. Vad jag slås över är flowet. Hur varma och glada alla är över att se mig, hur vi baserar våra handlingar på kärlek och det bara multipliceras, om och om igen. Om jag delar med mig av vad jag kan och du delar med dig av vad du har blir det sån himla fin kombo som gynnar alla. Om han bjuder på det och jag bjuder vidare och vi vet att vi har varandras ryggar, då blir världen genast lite bättre. Här och nu. Förra veckan stod vi, tre personer, och nästan började tjafsa om vem som skulle betala notan eftersom alla ville betala. På masthuggsgunget där intäkterna går till gravida tonårsmammor uppmanas publiken till en swishraid för att komma över tiotusenkronorsgränsen (det saknas 65kr). På några minuter är beloppet över TJUGOtusen. Det handlar inte om de andra. Det är inte vi och dom och varenda liten handling spelar roll. Släng pappret i papperskorgen. Möt den där blicken med ett inre leende. Ta cykeln. Köp ekologiskt och handla mindre. Ta dig iväg till yogan fler gånger än du stannar kvar i soffan men njut som fan när du väljer att stanna kvar. Lev livet fullt ut helt enkelt. Allt är precis som det ska vara!