Jag läser om mina favoritböcker, Tolle och ”samtal med Gud” och tar in nytt vid sidan om. Nya perspektiv på städ och ordning med japansk influens och en kurs i mirakler blandat med yoga. Återkommande teman är att skala av. På alla sätt hela tiden. Less is more. Det fanns ett ”nu” som numera är dåtid, förflutet och det finns ett ”nu” som ännu inte har inträffat men när det väl kommer är det likaväl ”nu”. Allt som finns är NU så varför behandlar vi ofta nuet som en jobbig transportsträcka in i framtiden, till det vi egentligen vill ha, till det vi strävar efter. vill ha. önskar. avundas. 

Tankar om allt snurrar omkring i skallen som vi betraktar som en del av oss.men.är.det.så?  Vi identifierar oss så till den milda grad med våra tankar att vi inte ser något annat. Resultatet är den värld vi lever i. Finns det ett medvetande, en själ, bakom tankarna? oui. Övandet ligger i att ta in nuet. utan tankar. 

 m e d i t a t i o n

Observera det som är, utan att döma. Kan du? Har du provat?

Jag for upp i bergen och höll mestadels käften. När jag öppnade den stakade sig orden på engelska när jag ville att de skulle flowa, men jag gav vad jag förmådde och allt var precis så som det skulle vara. Jag kände mig som en nykomling tills det slog över och det kändes som om jag hade varit där i evigheter. Där i nuet. Lika främmande kändes det när jag skulle bege mig. Redan. Packa. Köra ett motordrivet fordon. Jag? Ja. Och så fort jag kickat igång och rullade iväg kändes det som det mest naturliga. Hm…

Nya kapitel börjar ständigt, det skulle kunna vara nyår nu likaväl. Fullmåne, nymåne, dagar, eror. En annan del av min verklighet pockar på, jag känner av det ibland. Samtidigt grundar jag mig själv i mig själv, i universum, varje period jag spenderar här. Här i nuet men ännu mer i nuet som utspelar sig på Bali. Ingen kan förutspå vad som kommer sen, hur det kommer att tacklas, kännas, påminnas, återupplivas, trigga saker-minnen. Jag påminner mig själv ständigt om möjligheterna, friheten i att leva. Utan att jämföra mig med alla andra som verkar vara så jäkla grymma.självsäkra.vältränade.stilsäkra.kunniga.smarta.världsvana.verbala.spirituella. Nä, jag är inte där än, men jag övar. tar mig tillbaka. hit. hit hit. nu.

worry is a misuse of imagination.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^