Det är fantastiskt att jag skrev alltihop och det försvann, men here we go again.

Jag känner att jag måste dela med mig av det här receptet på glass som är sjukt enkelt och jefligt gott. OCH veganskt. Du kommer att gilla det oavsett vad du har för fördomar om mat utan djur i. Jag gjorde det till mina föräldrar som bad om receptet, sen gjorde jag det igen i göteborgshemmet och gjorde till och med fel, men blev prisad ändå. Nu är det din tur att testa. Du behöver:

  • socker
  • kakao
  • spad från en förpackning kikärtor eller vita bönor
  • en förpackning soja el havrevisp
  • jordnötter
  • jordnötssmör
  • vanilj

Vispa spadet hårt med elvisp, det kommer att bli som vispad äggvita hur skeptiskt du än är i början. Tillsätt ca 1,5dl socker samt vanilj. Om du använder vaniljsocker blir det lagom med 1,5tsk. Häll sedan ned soja/havrevisp och försätt att vispa. Smeten kommer att sjunka ihop något, det är okej. Sen fryser du in detta.

Gör en egen chokladsås genom att blanda 1dl kakao och 1dl socker, tillsätt 1 dl vatten och koka upp under omrörning tills det tjocknar. Låt svalna.

När glassen börjat hårdna i frysen tar du ut den och blandar i chokladsås, hackade jordnötter (salta) och jordnötssmör. Blanda försiktigt så att det blir mer av en rippel en bara brunt gojs. 

Ät. 

Sen kan du tacka mig för tillfredsställelsen 🙂